voorbereiding-trouwreportage

Voorbereiding trouwreportage

Voorbereiding trouwreportage. Hoe werkt het?

Een trouwreportage komt niet zomaar tot stand, dat vergt wel wat voorbereiding. En dat doen we samen. We beginnen met een kennismakingsgesprek om te kijken of er een “klik” is. Als jullie voor mij kiezen dan spreken we elkaar vlak voor jullie trouwdag nog een keer voor het doornemen van de details. Op jullie dag probeer ik zo onopvallend mogelijk de dag vast te leggen. Na het nabewerken van de foto’s zet ik het voorstel voor jullie album online. Na akkoord van jullie zijde bestel ik het album bij de leverancier.

Kennismakingsgesprek

Het maken van jullie trouwreportage begint met een kennismakingsgesprek. Ik vind het namelijk belangrijk om te weten wat jullie wensen en ideeën zijn. Er is dan ook alle tijd om samen rustig mijn verschillende voorbeeldalbums te bekijken. Soms volgt, naar aanleiding van dit gesprek, een passende offerte met vaak een aantal verschillende opties en mogelijkheden. Zo kunnen jullie in alle rust de verschillende mogelijkheden bekijken.

De beslissing

En dan volgt jullie beslissing… Nadat de offerte is goedgekeurd begint de voorbereiding van jullie trouwreportage. Indien nodig, bezoek ik nog de gekozen trouwlocatie en eventueel de locatie voor het maken van jullie trouwreportage.

bruidsotograaf-friesland-06
Bruidsfotograaf Sneek

Voorbereiding trouwreportage de puntjes op de i…

Ongeveer een maand voor jullie trouwdag kom ik bij jullie thuis om dag nog één keer in detail met jullie door te spreken. Hebben we alle locatie’s goed op papier staan, kloppen alle telefoonnummers, hebben we de samenstellingen van de te fotograferen familie en vrienden goed. Misschien moeten er nog details ingevuld worden over bijvoorbeeld de kleur van jullie trouwalbum? Kortom we lopen alles in detail nog een keer langs zodat op jullie dag alles op rolletjes loopt.

Boek nu jullie bruidsreportage en krijg een gratis loveshoot.

Jullie trouwdag

Als voorbereiding voor jullie trouwreportage doe ik de avond van te voren de laatste check… Zijn alle batterijen opgeladen? Laatste controle van de twee camera’s en alle lenzen. Heb ik: checklijst met afspraken, adressen en telefoonnummers, draaiboek en het overzicht van de groepsfoto’s die jullie graag willen hebben. Verder is het natuurlijk, zeker tijdens een warme dag, belangrijk om genoeg eten en water bij me te hebben. En dan op weg!! Op de dag zelf probeer ik zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn en maak zo veel mogelijk foto’s van alle hoogtepunten en spontane situaties.

Trouwfotograaf Sneek

Weer thuis

Als ik weer thuis kom is het eerste wat ik doe het veilig stellen van de foto’s. Ik sla deze dan op op mijn eigen computer, een interne back-up en een externe back-up. Vervolgens begint het nabewerken van de foto’s om ze klaar te maken voor jullie trouwalbum.

Samen het album samen stellen

Uiteraard bepalen jullie uiteindelijk zelf welke foto’s er in het album komen. Ik maak een voorstel en plaats dit op jullie persoonlijke pagina. Daar staan nog meer foto’s en kunnen jullie zelf kiezen of er andere of meer foto’s in het album moeten.

trouwalbum-fotograaf-drachten-02
Bij Fotonel.nl samen jullie trouwalbum indelen

Tevreden?

Tevreden met het eindresultaat? Dan wordt het album besteld en vind ik het altijd weer leuk dat er weer een bruidspaar superblij en gelukkig is met het album van hun trouwdag.

Kijk ook eens hier