trouwfotograaf-friesland-nieuwehorne-01

Voorbereiding trouwreportage

Voorbereiding trouwreportage. Hoe werk het...?

Kennismakingsgesprek.

Het maken van jullie trouwreportage begint met een kennismakingsgesprek. Ik vind het namelijk belangrijk om te weten wat jullie wensen en ideeën zijn. Er is dan ook alle tijd om samen rustig mijn verschillende voorbeeldalbums te bekijken. Vaak volgt, naar aanleiding van dit gesprek, een passende offerte met meestal een aantal verschillende opties en mogelijkheden. Zo kunnen jullie in alle rust de verschillende mogelijkheden bekijken.

trouwfotograaf-friesland-heerenveen-01

De beslissing

En dan volgt jullie beslissing... Nadat de offerte is goedgekeurd begint de voorbereiding van jullie trouwreportage. Indien nodig, bezoek ik nog de gekozen trouwlocatie en eventueel de locatie voor het maken van jullie trouwreportage. Een maand voor de jullie trouwdatum spreken we af om de detailplanning van jullie trouwdag nog eens goed met elkaar te bespreken. Dit is ook vaak het moment om nog eventuele wijzigingen met elkaar te bespreken.

bruidsotograaf-friesland-06

Jullie trouwdag

De avond van te voren de laatste check... Zijn alle batterijen opgeladen? Laatste controle van de twee camera's en alle lenzen. Heb ik: checklijst met afspraken, adressen en telefoonnummers, draaiboek en het overzicht van de groepsfoto's die jullie graag willen hebben. Verder is het natuurlijk, zeker tijdens een warme dag, belangrijk om genoeg eten en water bij me te hebben. En dan op weg!! Op de dag zelf probeer ik zo onopvallend mogelijk aanwezig te zijn en maak zo veel mogelijk foto's van alle hoogtepunten en spontane situaties.

trouwfotograaf-friesland-heerenveen-02

Weer thuis

Als ik weer thuis kom is het eerste wat ik doe het veilig stellen van de foto's. Ik sla deze dan op op mijn eigen computer, een interne back-up en een externe back-up. Vervolgens begint het nabewerken van de foto's om ze klaar te maken voor jullie trouwalbum. Uiteraard bepalen jullie uiteindelijk zelf welke foto's er in het album komen. Ik maak een voorstel en plaats dit op jullie persoonlijke pagina. Daar staan nog meer foto's en kunnen jullie zelf kiezen of er andere of meer foto's in het album moeten.

albums-trouwfoto's-zwart-wit-digitale uitvoering-vakcolor

Tevreden?

Tevreden met het eindresultaat? Dan wordt het album besteld en vind ik het altijd weer leuk dat er weer een bruidspaar superblij en gelukkig is met het album van hun trouwdag.

Kijk ook eens hier