kledingtips-fotoshoot-topfoto

Kledingtips fotoshoot

Kledingtips fotoshoot

Tip 1 – Trek aan wat bij je past.

Een van de eerste vragen van klanten die bij mij een familieshoot of gezinsshoot boeken is of ik ook kledingtips fotoshoot heb. De vraag die dan vaak gesteld word is:”welke kleding moeten we aan doen?”.  Het is goed om kleding uit te kiezen die je zelf mooi vind. Je hoeft echt niet in dat mooie te krappe outfit of je zondagse pak op de foto. Dus kies voor de fotoshoot kleding die goed bij jou past en blijf bij jezelf.

Tip 2 – Comfortabele kleding.

Kleding moet je prettig in voelen en gemakkelijk in kunnen bewegen. Als dat niet zo is zal je dat altijd terug zien als eindresultaat op de foto. Dat zou erg jammer zijn! Vaak kiezen mijn klanten voor een park, bos, duinengebied voor het maken van de foto’s. Hierbij lopen we dan ook vaak van de ene locatie naar de andere. Hoewel natuurlijk niet onmogelijk, zijn hoge hakken en panty’s dan niet erg praktisch. Comfortabel zittende schoenen, een goed zittende broek of een jurk die iets langer is. Je moet je er lekker en zelfverzekerd in voelen, dat is het beste kledingadvies!!

Tip 3 – Drukke prints.

Hoewel ik af en toe hele grappige en originele prints tegen kom, zou ik jullie toch willen adviseren drukke prints te vermijden. Ze krijgen dan alle aandacht op de foto en het resultaat is dan meestal “schreeuwerig en rommelig”. Mijn advies is dan ook om deze prints zo veel mogelijk te vermijden en voor een harmonieuze en neutrale look te gaan.

kledingtips-fotoshoot-01

Tip 4 – Stem de kleding op elkaar af.

Wanneer je met je familie of gezin op de foto gaat, moet je ook rekening houden met het afstemmen van kledingkleuren. Kijk of overleg of je kleding hebt die met elkaar matcht, bijvoorbeeld met pastel of aardtinten. Of je kiest voor twee kleuren bijvoorbeeld rood en blauw. Het advies is wel om voor niet meer dan drie kleuren te kiezen en deze met elkaar laten overeenkomen. Iemand met een sterk afwijkend kledingstuk zal altijd uit de foto “springen”. Kiest bijvoorbeeld iedereen in de herfst voor aardse tinten en iemand heeft een knalrode blouse aan dan zal alle aandacht daar naar uit gaan.

Tip 5 – Kies iets tijdloos.

Kijk je over een aantal jaren nog een keer naar de foto’s van je fotoshoot en je denkt bij zelf:”Hoe heb ik het kunnen bedenken?” dan heb je nu nog even tijd om er over na te denken. Kies dan voor “veilige” kleding die niet al te uitgesproken is.

kledingtips-fotoshoot-02

Tot slot.
  • Voor de dames, wees voorzichtig met crèmes. Het is beter om geen crèmes te gebruiken dan vette crèmes dit in verband met ongewenste glimmende gezichten op de foto.
  • Zijn er kleine kinderen in de groep, probeer dan rekening te houden met het dagritme van de kinderen. Een lekker uitgeslapen baby of peuter is vaak wat vrolijker.
  • Ook het aansporen tot lachen werkt vaak averechts. Het maken van een grapje werkt vaak beter.
  • Bij grote groepen is het belangrijk om extra tijd in te plannen zodat er voldoende tijd is om alle gewenste foto’s qua groepssamenstelling te kunnen maken. Daarbij is het belangrijk dat iedereen hier rekening mee houdt. Er moet dan wel eens even gewacht worden. Gun iedereen een goed resultaat.
  • Laat iedereen vooraf weten wat precies de plannen zijn, dan kan iedereen zich er op voorbereiden en voor die dag zijn beste humeur mee nemen.

Kijk ook eens hier