zwart-wit-fotografie-mensen-topfoto

Zwart-wit-fotografie

Zwart-wit fotografie van mensen en dingen.

Zwart-wit fotografie, ik ben er gek op!! In de afgelopen week heb ik op mijn Facebook-pagina een project gedaan om zeven dagen lang een zwart-wit foto uit mijn leven te plaatsen. Hierbij was het het uitgangspunt: geen mensen, geen tekst en geen uitleg. Het was een leuke uitdaging waar ik lekker mee aan de slag ben gegaan. Ik heb deze week aangegrepen om met een frisse blik om me heen te kijken en creatieve foto’s te creëren. Ik heb gezocht naar simpele, dagelijkse dingen om me heen om vast te leggen en te spelen met het licht.

Zwart-wit fotografie uitdaging

Het was een leuke week. Door deze uitdaging ben ik even weer heel anders naar mijn omgeving gaan kijken. Waar vindt ik leuke, simpele onderwerpen en wat kan ik daarmee voor deze uitdaging. Ik heb bewust geen foto’s uit mijn grote stapel archiefbeelden gebruikt, maar elke dag een nieuwe foto gemaakt om te kunnen plaatsen. Ik heb ervan genoten en waarom? Omdat ik altijd al een fan ben geweest van zwart-wit fotografie.

Zwart-wit fotografie en mensen

Een goede zwart-wit foto spreekt, en maakt soms meer indruk dan de kleuren variant. Dat geldt zeker voor Portretfotografie. Sommige portretfoto’s zijn dan vele malen sterker en aansprekender. En bij straatfotografie wordt het beeld of de persoon op de foto benadrukt en wordt je niet afgeleid door kleur. Het onderwerp staat centraal en vertelt het verhaal. Natuurlijk zijn lang niet alle foto’s geschikt. De foto moet genoeg contrasten bevatten. Het is leuk om te spelen met contrast, vorm, structuren en patronen. Als ik foto’s gaat maken met het doel om ze in zwart-wit om te zetten kijk ik ook anders naar compositie, onderwerp, licht en al die andere onderdelen van fotografie. Hieronder vinden jullie een fotoserie uit het zeven dagen project en een aantal foto’s uit mijn archief van portretfotografie, loveshoots en trouwfotografie.

Neem contact met mij op voor je eigen reportage.

Kijk ook eens hier