fotograaf-groningen-acroacademy-marum-02

Fotograaf Groningen – Robin en Anna

Fotograaf Groningen.

Als fotograaf Groningen mocht ik laatst Robin en Anna fotograferen in de Acroacademy in Marum. Ze vormen sinds september 2016 een damespaar in de Acrogym en trainen elke week ongeveer 17 tot 20 uur. En al deze trainingsarbeid en inzet begint zijn vruchten af te werpen. Ze hebben namelijk in december de limiet gehaald voor plaatsing van de Wereldkampioenschappen. Acrogym, wat is dat dan? Het staat voor Acrobatische Gymnastiek en is een combinatie van turnen, dans en acrobatiek. Het is eigenlijk een een show op muziek, waar binnen een paar minuten alle elementen op de vloer moeten komen.

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-01

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-02

Even voorstellen.

Anna zit in groep 7 van de basisschool en is de bovenpartner. Dit betekent dat zij door Robin in salto’s gegooid wordt en op Robin moet balanceren. Ze doet sinds haar derde levensjaar al aan gymnastiek en zit sinds haar zesde al op acro bij SV Donkerbroek. Op jonge leeftijd was ze al Fries Kampioen en in 2016 werden Anna en Robin Nederlands Kampioen.

Robin zit in het eindexamenjaar van de HAVO en zij moet haar partner zo hoog mogelijk gooien. Maar ze moet ook zo stabiel mogelijk staan zodat Anna handstanden op haar kan maken. De beide meiden kunnen het goed met elkaar vinden en hebben naast het serieuze trainingswerk ook veel lol met elkaar. Leuke dingen zoals een bioscoopje pakken, zwemmen of logeren horen daar ook bij.

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-03

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-04

Ambitie

Uiteraard willen de dames als ze dan toch naar het wereldkampioenschap gaan niet voor spek en bonen mee doen. Als ze tussen de beste teams van de wereld staan willen ze wel laten zien wat ze waard zijn. In hun leeftijdscategorie doen maar liefst veertig teams mee. Uiteindelijk gaan er acht teams naar de finale. En dan mogen jullie raden wat het doel is….

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-05

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-06

Trainingen

Anna en Robin trainen ongeveer 17.5 uur in de week. Daarbij is het belangrijk dat ze naast het trainen goed eten, en op zijn tijd rust nemen. Een training bestaat uit veel krachttraining, lenigheid, elementen oefenen en choreografie.

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-07

Fotoshoot Groningen – Marum

Als fotograaf Groningen mocht ik de beide dames op een mooie zaterdag in januari fotograferen. Ze hebben ongeveer vijftig verschillende posities gemaakt zodat ik deze allemaal kon vast leggen. De foto’s worden gebruikt ter ondersteuning van hun crowdfunding actie. Het was voor mij de eerste keer dat ik foto’s maakte in een sporthal, maar wat was het leuk!! De passie en gedrevenheid van de beide dames, ik ben er gek op!!

Tot slot: naast fotograaf Groningen kun je mij ook tegenkomen als fotograaf Friesland of Trouwfotograaf Friesland. Wil jij ook een leuk shoot op locatie, neem dan contact met mij op.

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-09

fotograaf-groningen-acroacademy-marum-10

Kijk ook eens hier